Meny-icon, venstre side Klavenes Gård & Gartneri
produsent av norske grønnsaker
Meny-icon, høyre side
Kontakt oss
Logo ved siden av kontaktinformasjon
Bruserudveien 165
3083 Holmestrand
Daglig leder
Daglig leder
Thorbjørn Saue
Daglig leder, grønnsaker friland
Grønnsaker friland
Bernt Saue
Daglig leder, gartneriet
Gartneriet
Eli Saue
Klavenes Gård & Gartneri
produsent av norske grønnsaker
Logo, Klavenes Gård <span style='font-size:0.95em;'>&</span> Gartneri menyMeny-icon
Klavenes Gård <span style='font-size:0.95em;'>&</span> Gartneri har moderne drivhus, effektiv produksjon, trygge arbeidsforhold og lager den sprøeste salaten du kan tenke deg.

Klavenes Gård & Gartneri ligger i Re kommune (tidligere Våle).

Fra bestefar til barnebarn – norsk mat i tre generasjoner

På Klavenes Gård & Gartneri har vi dyrket grønnsaker for norske husholdninger siden 1954. Tre generasjoner, og seksti år med grønnsaks­dyrking har gitt oss kunnskap og erfaringer til å få fram det beste i maten vi dyrker.

Klavenes Gård & Gartneri ligger i Re kommune (tidligere Våle), på grensen mellom Holmestrand og Horten, og i kort avstand fra Oslofjorden.

I grønne, idylliske omgivelser har gården de beste forutsetningene for å dyrke naturlige, velsmakende grønnsaker.

Kort avstand til alle Vestfoldbyene, Oslo og resten av Østlandet sikrer at salaten kommer raskt ut i butikkene.

1954 - familien Saue kjøper gården

Thorbjørn og Ingeborg Saue kjøpte gården høsten 1954, og flyttet hit samme året. De første årene satset de mest på meloner, spisskål dyrket i benk og tomater i uoppvarmede veksthus. Varene ble solgt til Gartnerhallen i Horten og Tønsberg

På slutten av 1950-tallet, og begynnelsen av 1960-tallet bygde familien Saue nye og større veksthus med fyringsanlegg som forlenget dyrkingssesongen.

Eli og Bernt Saue drev gården fra 1969 til 2005.

Eli og Bernt Saue drev gården fra 1969 til 2005.

Andre generasjon: Eli og Bernt


Eli og Bernt Saue tok over driften etter Bernt sin far i 1969.

På 1980-tallet bestemte Eli og Bernt seg for å satse på helårsdyrking av hodesalat i vannkultur, og bygde et veksthus for dette formålet. Anlegget ble utvidet og modernisert i flere omganger. I 1993 gikk de over til rapidsalat, og også denne ble godt tatt imot av forbrukerne.

Etter flere tiår med ulike slag grønnsaker, forsøksvirksomhet og storskaladyrking av salat, satset Eli og Bernt fullt og helt på Vestfoldsalat i 1999. Den sprø salaten, som også er kjent som Crispisalat, ble en stor suksess og er i dag landets mestselgende salat.

Thorbjørn Saue overtok driften av Klavenes Gård <span style='font-size:0.95em;'>&</span> Gartneri i 2005.

Thorbjørn Saue kjøpte gården i 2005.

Tredje generasjon: Thorbjørn


 Thorbjørn Saue, har forstsatt å modernisere gartneriet.

I 2012 og 2013 ble anlegget ytterliggere utvidet og forbedret, blant annet med modernisert anlegg og større areal for pakking. I tillegg sto nye kjølerom klare, og forbedret logistikk sikrer kortest mulige vei fra salaten blir skåret og pakket.

Vår viktigste oppgave er å sørge for at hvert eneste salathode fra Klavenes Gård & Gartneri tilfredsstiller de strengeste krav til kvalitet. Når salaten ligger klar i butikken nær deg, er den så fersk som mulig.

Næringsinnhold

Vestfoldsalat, næringsinnhold per 100g:

Energi: 52kJ/12kcal, Protein: 0,8g, Karbohydrat: 1,5g, Fett: 0,1g.

Tips

Hva er Vestfoldsalat

Vestfoldsalat er en krysning mellom isberg- og frisésalat.

Gjør slapp salat frisk igjen

Gi den litt vann, putt den i plastpose eller en tett bolle, og sett den i kjøle­skapet et par timer. Salaten blir snart frisk igjen.

Salaten er ren

Vestfoldsalat fra Klavenes Gård & Gartneri er kjent for å bli dyrket i rene omgivelser. Du bør likevel skylle Vestfold­salaten før bruk.

Holdbarhet

Vestfoldsalaten oppbevares best ved 2–4 grader C i lukket plastpose eller i lukket plastboks.

Kontaktpersoner

Thorbjørn Saue
Daglig leder
Thorbjørn Saue
Bernt Saue
Grønnsaker friland
Bernt Saue
Eli Saue
Gartneriet
Eli Saue

Kart

Geo: 59.433598,10.339293
Klavenes Gård & Gartneri
Bruserudveien 165
3083 Holmestrand

Anbefalt